Tekst objavljen: 20.11.2012 17:10        


Ministar Mlađan Dinkić izjavio je da je Grad Beograd spreman da proda deo Privrednog kombinata Beograd (PKB), a to je gazdinstvo "7. juli" koje ima oko 5.000 hektara obradive površine, sa surčinske strane.

Dinkić: Grad bi prodao deo PKB, pričamo sa Arapima (European People's Party/CC-BY-SA 3.0/Wikimedia Commons)

Dinkić je u Vladi Srbije rekao da je poslao pismo gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da se izjasni o tome šta namerava da radi sa PKB-om i da sada postoji jasan stav o tome.

- Mi smo to primili k znanju. Intenzivno razgovaramo sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su ove nedelje u Srbiji i dolaziće i narednih nedelja - rekao je Dinkić.
On sa kompanijom Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pregovara o suvlasnišvu u nekoliko poljoprivrednih kombinata u Srbiji, a zauzvrat bi ta kompanija učestvovala u izgradnji kanala za navodnjavanje i zakupu jedne luke i izgradnji kargo terminala na aerodromu.
Gradonačelnik Beograda je prošle nedelje izjavio da bi tema prodaje PKB - a mogla da "preraste u direktan sukob" grada i republičke vlasti i da država treba da donese stratešku odluku da li je zaista za to da PKB bude prodat.

Ðilas je rekao da Beograd nije imao nikakvu ideju prodaje PKB-a u ovom trenutku i istakao da to preduzeće, prema procenama gradske vlasti, vredi danas skoro milijardu evra i da su mu dugovi prepolovljeni i "uskoro ih neće biti".

- Samo bih želeo da skrenem pažnju na jednu sitnicu koju je gospodin Ðilas propustio da kaže u svom obraćanju-da je PKB sada stabilan, ali da se nalazi u restrukturiranju. Stabilan je zato što ne mora ništa da plaća - naglasio je Dinkić.

On je rekao da kada bi se prekinulo restrukturiranje, što će se, kako smatra, i desiti, trebalo bi proveriti na tržištu koliko je (PKB) stabilan i dugoročno. - Tako da bih molio gospodina Ðilasa da vodi računa šta izgovara, jer nije precizan - dodao je Dinkić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zemljoradnja poljoprivreda đilas emirati UAE ujedinjeni arapski emirati PKB Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana