Tekst objavljen: 03.06.2013 8:29        


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ekonomska situacija u Srbiji teška, ali je istakao da je ona daleko od bankrota. Javna potrošnja se mora smanjiti, ali je problem u tome što su penzije i plate već male, rekao je Dačić.

Dačić: Ne mogu najsiromašniji da plate čitav ceh (Medija centar Beograd)

- Sigurno da se teret krize ne može prevaliti samo na najsiromašnije. Nama nije prioritetna politika zamrzavanje ili smanjivanje plata i penzija. Niko ne govori o tome da je to bilo čiji partijski stav, već govorimo o realnim podacima o tome da plate i penzije ne treba da se smanjuju, ali je pitanje koliko brzo treba da rastu imajući u vidu ekononsku situaciju - naveo je Dačić.

Premijer je rekao da "naš cilj mora da bude da Srbija do kraja mandata ove vlade ima ozbiljniju stopu društvenog rasta, jer s rastom od jedan ili dva odsto gradjani sigurno ne mogu da osete boljitak u svom životu".

- Vlada Srbije nikada nije imala kao svoju osnovnu politiku rasprodaju državnih preduzeća, jer smo svesni da bi neka državna preduzeća mogla da ostanu u državnoj svojini ako je posao profitabilan - rekao je Dačić.

Premijer je rekao da bi prodaja važnih državnih preduzeća, poput Telekoma, bila opravdana jedino ako bi bila u cilju podsticanja društvenog razvoja.

On je istakao da Telekom više nema monopol, zbog čega je država već nekoliko puta u poslednjih 10 do 15 godina pokušala prodaju Telekoma.

- I prethodna vlada je pokušavala i nije uspela da postigne dobru cenu. Sada ima zainteresovanih kompanija koje žele da kupe Telekom, ali o tome ćemo razgovarati narednih dana - rekao je premijer.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    СОЛИДАРНОСТ 03.06.2013 10:16

    МИЛИОН пензионера са МАЛИМ пензијама подржава мере ММФ, под условом да се:
    1). ПОВЕЋАЈУ за 20 евра НАЈНИЖЕ пензије које су испод 200 евра,
    2). ЗАМРЗНУ пензије које су преко 300 евра..
    3). СМАЊЕ ВЕЛИКЕ пензије (преко 500 евра) за 10%..
    4). уведе ПРОГРЕСИВНА СТОПА ОПОРЕЗИВАЊА имовине и примања грађана и фирми, тако да ко има највише плаћа порез по ТРИ пута већој стопи.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza ekonomija Srbija Ivica Dačić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana