Tekst objavljen: 03.10.2012 13:32        


Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je vlada spremna da učini sve da ponovo pokrene "ekonomsku mašinu". On je rekao da je politika Vlade čvrsta finansijska disciplina, štednja države, a ne građana jer građani nemaju šta da štede.

Dačić: Moramo da sačuvamo pacijenta u životu

Dačić je kazao da se politika Vlade poklapa sa stavovima dobitnika Nobelove nagrade, ekonomiste Pola Krugmana koji ukazuje da, ako se smanji potrošnja, nema ko da kupuje i ulazi se u začarani krug.

Dačić je ukazao da je veoma bitno da Nacionalni savet za ekonomski oporavak Srbije ne bude samo "alibi" Vladi Srbije, već predlagač mera, i da je važno da se svi ujedine da bi se kriza prevazišla i privreda pokrenula.
Premijer je naveo da kada privatni sektor ne može da investira, onda to treba da uradi država.

Kazao je i da je razgovarao s nobelovcem i predstavio mu stanje privrede Srbije, ali je rekao da od njega ne može da očekuje savet jer se kriza u Srbiji ne može rešiti uvidom u parametre na jedan dan.

Dačić je rekao da je pitanje kako u uslovima krize preduzeti kratkoročne i dugoročne mere "i izlečiti tešku bolest" i dodao da nijedan politički i drugi cilj ne može biti ostvaren bez stabilnog ekonomskog sistema.

- Mi nemamo vremena da čekamo savete, već moramo da preduzmemo korake koji će ne samo sačuvati pacijenta u životu već omogućiti da bolesna ekonomija bude izlečena - kazao je premijer i dodao da je koncept za koji se zalaže Krugman podsticajan i inspirativan i da je njegova ideja sada jedina održiva u Srbiji.


 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić premijer pol krugman paul krugman ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana