Tekst objavljen: 13.03.2013 7:46        


Premijer Srbije Ivica Dačić je, prilikom otvaranja italijanske fabrike Andrea konfecioni za proizvodnju cirada za automobile u Jagodini, kazao da je otvaranje radnog mesta herojstvo i prava bitka za Srbiju.

Dačić: Herojstvo je otvoriti radno mesto

- Vreme je da u Srbiji promenimo prioritete. Herojstvo je otvoriti radno mesto, ovo je prava bitka za Srbiju. Ništa neće vredeti ako držimo političke govore ako u ekonomskom smislu narod ne počne da živi bolje - rekao je Dačić.

U italijanskoj fabrici Andrea konfecioni trenutno je zaposleno 150 radnika, a do septembra će se zaposliti još 350. Vrednost te investicije je oko devet miliona evra. Država je obezbedila subvencije od 9.000 evra po radniku, a grad besplatno zemljište s kompletnom infrastrukturom.
Premijer je istakao da je Srbija ekonomski i politički stabilna, da ima dobru politiku za privlačenje investitora, ali da je time odgovornost Vlade i stranaka koje je čine još veća jer treba da stvore uslove da građani žive onako kako zaslužuju, a da istovremeno vodi računa o državnim i nacionalnim interesima.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je važno je da ljudi dobiju pare, da dobiju posao i sigurne plate, a ne da budžet ima pare, i da je to politika koju će Vlada da sprovodi.



 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ivica Dačić radna mesta zapošljavanje Srbija Vlada Srbije ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana