Tekst objavljen: 04.09.2013 15:30        


Direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk kazao je da vlada mora imati sigurnog kupca ukoliko odluči da pokrene proces privatizacije Telekoma, jer bi još jedna neuspela prodaja nanela veliku štetu toj kompaniji.

Ćulibrk: Ne nuditi Telekom na prodaju bez sigurnog kupca

On je kazao da se još uvek niko direktno nije interesovao za kupovinu Telekoma u samoj toj kompaniji, podsetivši da o privatizaciji ipak treba da odlučuje vlada Srbije, odnosno država kao većinski vlasnik.

Upitan koliku bi vrednost Telekom imao da se danas prodaje, Ćulibrk je rekao da mu je teško da to kaže. - Volimo našu kompaniju i verovatno nismo tu skoz ni objektivni. Ali, mogli smo da čujemo da se spominje neki iznos od oko dve milijarde evra, što je dobra cena, koja nije mogla da se postigne u prethodnom periodu - naveo je direktor Telekoma.
Ćulibrk je objasnio da se veliki pad saobraćaja beleži u domenu fiksne telefonije i mnogi operateri danas tragaju za novim rešenjima i novim servisima kako bi kompenzovali pad prihoda.

U takvoj atmosferi, možda jeste vreme da se Telekom Srbija privatizuje. S druge strane, svima je poznato da u toj kompaniji radi gotovo 10. 000 ljudi, a i domaća industrija je naslonjena na Telekom, što značajno utiče na procenat zaposlenosti u Srbiji, navodi Ćulibrk.

Iako nema decidan stav o prodaji Telekoma, Ćulibrk je kazao da ipak ne bi voleo da se Telekom proda, kao, "verovatno, ni većina građana".

On je naglasio da, ukoliko se donese odluka o privatizaciji Telekoma, mora postojati siguran kupac, jer bi još jedan neuspešan proces naneo veliku štetu kompaniji.

Tokom prethodnog procesa privatizacije, koji nije bio dobro osmišljen, niti je postignut zamišljeni rezultat, kompanija je izgubila gotovo milion korisnika mobilne telefonije, naveo je Ćulibrk.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana