Tekst objavljen: 05.04.2013 17:50        


Ekskluzivne cipele marke "Luj Viton", "Prada", "Nero Đardini", "Guči", koje u Evropi koštaju od 300 do 1.500 evra, proizvedene su većim delom u Srbiji.

Cipele "Luj Viton" i "Prada" prave se u Srbiji

Jedna od fabrika u kojoj se proizvode gornji delovi za tu obuću nalazi se u opštini Vladimirci, nedaleko od Šapca. Iz ove fabrike, u kojoj se godišnje proizvede dva miliona pari obuće, najluksuznija obuća prodaje se u celom svetu.

U radionici u Vladimircima proizvodi se obuća najpoznatijih svetskih brenova. Dnevno se u njoj sklopi i do 1.500 pari gornjih delova obuće marke “Prada”, “Luj Viton”, “Guči” i onih kojima, po mišljenju mnogih, ni jedna žena ne bi odolela.

Radi se sa viskokvalitetnim materijalima čija cena kvadratnog metra dostiže i do 1.000 evra. Baš takav je u rukama Milana Vesića, pa kožu kroji oprezno.

- ’Luj Viton’ i stvara ime na osnovu svih tih sitnica i detalja. Upravo i to jeste ’Luj Viton’, pedantnost i preciznost. Kinesko je kinesko, a ’Luj Viton’ je ’Luj Viton’ - kaže Milan Vesić.

U fabrici Italijanskog proizvođača “Prodžeti” zaposleno je 350 radnika, među njima većina su žene. Rade na mašinama ali dosta i ručno. Dve stotine mašina svaki dan je u pogonu. Ovde se kroji po meri svetskih kreatora, a utisak je da modni giganti visoko cene naše radnike.

Godišnje se proizvede dva miliona pari gornjih delova obuće.

Iz italijanskih fabrika, posle završne obrade, obuća se prodaje u celom svetu. U Srbiji, kupce imaju tek neki brendovi, pa nam ostaje da se hvalimo kako umemo da ih napravimo ali i žalimo što nemamo novca da ih nosimo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
luksuzni proizvodi obuća luksuz Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana