Tekst objavljen: 21.05.2013 7:50        


Elektrodistribucija Beograd poslala je 76.726 crvenih opomena pred iskuljčenje struje beogradskim domaćinstvima i potrošačima u privredi. Oko 70 ekipa ovog preduzeća pre nekoliko dana počelo je da isključuje struju neplatišama, a dnevno bez elektrike ostane oko 1.500 dužnika.

Bez struje ostaju građani, ali i IMR, IMT...

Prema rečima Sandre Alagić, zadužene za odnose sa javnošću u EDB, 75.415 opomena otišlo je na adrese beogradskih domaćinstava, a 1.311 preduzećima.

VELIKI DUŽNICI NA DEDINJU, SENJAKU

Među pojedincima čiji dugovi idu od nekoliko stotina hiljada do iznad milion dinara, jesu domaćini u elitnim kućama na Dedinju, Senjaku, vlasnici pekara, prodavnica i splavova. Najveći dužnici već godinama su firme u stečaju i restrukturiranju.
Dok vlasnici privatnih kuća i stanova koji su na listi za isključivanje duguju iznad 10.000 dinara, firme kojima prete makaze napravile su dug veći od 100.000 dinara.

- U ovom talasu isključivanja, bez struje su ostala velika preduzeća IMR, IMT, "Petar Drapšin" - kažu u EDB. - Nalog za isključenje dat je i za Politiku, koja duguje 165 miliona dinara, DES, čiji je dug 45 miliona dinara.

Iako je prošao reprogram, dug može da se otplati na rate, ali bez otpisa kamata.

- Nije nam cilj da građane isključimo, već da nam računi budu plaćeni - kaže Sandra Alagić iz EDB. - Oni kojima struja bude isečena, da bi im ponovo bila priključena, moraju uz dug da plate i novi priključak, ako je na brojilu - 783, a na banderi 4.500 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači Elektroprivreda Srbije EPS struja račun za struju potrošnja struje dug za struju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana