Tekst objavljen: 17.06.2013 9:40        


Svi stanovnici Evropske unije od jula 2014. godine plaćaće istu cenu za utrošene telefonske impulse i prenos podataka na internetu bez obzira da li se nalaze kod kuće ili u nekoj od 27 zemalja članica.

Bez rominga u EU od 2014. godine, ali ne i za nas

Odluka za dobro upućene nije iznenađenje s obzirom da je Evropska komisija već duže vreme razmatrala ovu meru u okviru reformi o telekomunikacijama.

Tako će u praksi biti ukinut roming, a cena za poruke, pozive i pristup internetu biti snižene prema predlogu mera koje su donete kako bi se oformilo jedinstveno telekomunikaciono tržište u Evropskoj uniji.

Cene u romingu od zemlje do zemlje mogu značajno da variraju, što je ponekad korisnicima uvećavalo račune po nekoliko puta iako su telefon koristili uobičajeno.

Odluka o ukidanju rominga odnosi se samo na na evropske korisnike dok će stanovnici Amerike i ostalih zemalja i dalje plaćati roming cene dok se budu nalazili u Evropi.

Zvaničnici u Evropskoj uniji procenjuju da će to dovesti do pada prihoda od dva odsto, ali se čekuje da će u dužem vremenskom periodu korisnike ohrabriti da više koriste svoje mobilne telefone dok se nalaze putovanjima, što će prihod vratiti na nivo pre ukidanja rominga.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU ukidanje rominga roming mobilne tarife mobilni telefoni mobilni telefon mobilna telefonija telefoniranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana