Tekst objavljen: 15.03.2013 12:50        


Biznismen Milan Beko kaže da u Srbiji svako treba da bude zabrinut, jer je stvorena atmosfera u kojoj su sve privatizacije predstavljene apriori kao negativne.

Beko: Ne želim više da ulažem u Srbiju

On navodi da se poslednjih šest godina se preispituje privatizacija Luke Beograd i za sve vreme se stvara aferaška atmosfera.

- Afera ne može da traje šest godina. Ona može da traje tri dana, tri meseca, pa iako je afera takvih razmera kao što se u javnosti predstavlja, onda se u veoma kratkom roku dođe do nekakvog rešenja. Ovde smo imali tri vlade koje su preispitivale privatizacije i nijedna ne izlazi sa zaključkom šta se zapravo desilo. A takve afere služe samo kao alibi - kaže Beko.

Beko dodaje da veruje da "dok ne dobijemo veliku nacionalnu odluku da se bavimo pravim fokusom, mi ćemo imati tabloidno društvo u kome svako treba da bude zabrinut".

On je naglasio da ne bi bio spreman da sa državom uđe u poslovno partnerstvo.

- Ovde je privatan biznis postao suspektan. Odnosno, stvara se atmosfera u kojoj dominira tvrdnja da privatizacija u Srbiji nije uspela i da su za trenutno stanje ekonomije krivi upravo vlasnici kapitala – naveo je poznati biznismen, i dodao da nije spreman da više ulaže u našu zemlju.

- Iz ove perspektive sa svim ovim što je sada, nisam spreman. Ipak bih sačekao – istakao je Beko.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
milan beko biznismen tajkuni Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana