Tekst objavljen: 21.02.2015 5:40        


MOSKVA, 6. februara (Tanjug) - Kompanija Volvo Vostok, koja upravlja fabrikama Volvo u Rusiji od 11. februara zaustavlja prozvodnju kamiona u fabrici Volvo grup trak u Kalugi i za trećinu smanjuje broj radnika. Kako je agenciji Interfaks rekao rukovodilac pres službe preduzeća Oleg Vasiljčenko, otpuštanjem 30 odsto zaposlenih od ukupno 700 biće pogodjeno kancelarijsko osoblje i radnici na proizvodnim linijama koji će dobiti kompenzacije u

Volvo obustavlja proizvodnju kamiona u Rusiji

MOSKVA, 6. februara (Tanjug) - Kompanija Volvo Vostok, koja upravlja fabrikama Volvo u Rusiji od 11. februara zaustavlja prozvodnju kamiona u fabrici Volvo grup trak u Kalugi i za trećinu smanjuje broj radnika.
Kako je agenciji Interfaks rekao rukovodilac pres službe preduzeća Oleg Vasiljčenko, otpuštanjem 30 odsto zaposlenih od ukupno 700 biće pogodjeno kancelarijsko osoblje i radnici na proizvodnim linijama koji će dobiti kompenzacije u skladu sa Zakonom o radu.
"Ostali radnici ostaju na platnom spisku fabrike. Jedna trećina njih će tokom privremenog prestanka rada, biti angažovana u tekućim procesima rada", rekao je Vasiljčenko.
Kamione će kupcima u Rusiji privremeno isporučivati evropska preduzeća Volvo grupe u Švajcarskog, Belgiji i Francuskoj.
Na smanjenje broja radnika i obustavu proizvodnje kompanija se odlučila zbog loše situacije na tržištu i daljeg pada tražnje komercijalne tehnike.
Fabrika Volvo grup trak je otvorena u januaru 2009. godine. Njen kapacitet je 15.000 vozila godišnje, a proizvodi kamione Volvo i Reno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana