Tekst objavljen: 23.12.2023 12:00        


Kineski proizvođač automobila "BID" saopštio je da planira izgradnju nove fabrike električnih automobila u Mađarskoj, što će biti njegovo prvo postrojenje u Evropi

Veliki kineski proizvođač električnih automobila gradi fabriku u Mađarskoj


Kompanija navodi u objavi na mreži "Veibo" da će Mađarska biti centar za njene evropske operacije.

"BID", čije je sedište u Šenženu, na jugu Kine, napomenuo je da planira da otvori hiljade radnih mesta i razvije "lokalni zeleni ekosistem" za proizvodnju svojih električnih automobila i drugih vozila.

Fabrika u Segedinu će imati naprednu proizvodnu liniju i gradiće se u fazama, rečeno je u objavi, ali bez detalja o vrednosti ulaganja, prenosi AP.

"BID" spada među proizvođače električnih automobila koji brzo prodiru u Evropu, do te mere da su evropski regulatori započeli istragu o podršci kineske Vlade ovoj industriji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kompanija, čije ime u prevodu znači "Izgradite svoje snove", pokrenula je direktnu prodaju električnih vozila u Mađarskoj u oktobru.

Kompanija planira da lansira tri nova modela u Evropi u narednoj godini, pored pet modela koje već prodaje, a među kojima su limuzine, hečbek i SUV."BID" ima 230 prodajnih mesta u 19 evropskih zemalja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
BID fabrika električnih automobila električni automobili Mađarska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana