Tekst objavljen: 21.02.2015 4:55        


BEOGRAD, 6. februar (Tanjug) - Beograd, Guča, Banjaluka, Opatija, Ohrid i Grčka medju dobitnicima priznanja "Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope 2014.", koju dodeljuje Medjunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva "Sacen internešnl". Beograd je ove godine osvojio priznanje kao najbolji u kategoriji kulturnog, dok je Banjaluka proglašena za šampiona sportskog turizma.

Turistički Oskar za najuspešnije

BEOGRAD, 6. februar (Tanjug) - Beograd, Guča, Banjaluka, Opatija, Ohrid i Grčka medju dobitnicima priznanja "Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope 2014.", koju dodeljuje Medjunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva "Sacen internešnl".
Beograd je ove godine osvojio priznanje kao najbolji u kategoriji kulturnog, dok je Banjaluka proglašena za šampiona sportskog turizma.
Guča je nagradjena za 55 godina postojanja u manifestacionom turizmu, a specijalna bolnica "Merkur" iz Vrnjačke Banje dobila je nagradu za najveći doprinos u zdravstvenom turizmu.
Opatija je dobila nagradu za najbolje turističko mesto, Grčka za najbolju destinaciju Jugoistočne Evrope, dok je Ohrid dobio priznanje kao najbolja kontinentalna destinacija.
Šampionom omladinskog turizma u jugoistočnoj Evropi za 2014. proglašeno je Brzeće.
Za izuzetan doprinos agencijskog poslovanja u regionu Jugoistočne Evrope nagradjena je Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA.
"Mimozafest" iz Herceg Novog proglašen je za najbolju turističku manifestaciju, a Hotelski edukativni centar iz Miločera dobio je nagradu za najbolji trening centar.
Skadarlijski restoran "Šešir moj", u kome je danas i održano proglašenje pobednika, osvojio je priznanje za najbolji restoran u ovom delu Evrope.
Vlasnik časopisa "Top Srbija" Mihailo Berček proglašen je za najboljeg turističkog novinara, dok je Bojan Pandurović dobio priznanje "Radovan Brankov" kao najbolji turistički reporter.
Titula internacionalnog Viteza kulinarstva pripala je Hamidu Hadžiću iz Sarajeva, a Portorož je nagradjen priznanjem "Zlatna čaša gostoljublja".
Ove godine nisu dodeljene nagrade za šampiona zimskog turizma, partnera i ustanovu godine.
Svečano uručenje priznanja najvaljeno je za 24. april u restoranu "Šešir moj", kada je se otvara i letnja sezona u Skadarliji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana