Tekst objavljen: 20.02.2015 12:57        


Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi Zakon o protivpožarnoj zaštiti, o kojem se raspravlja u Skupštini, mogao da ugrozi predviđeno izdavanje građevinskih dozvola za 28 dana, ukoliko ne budu usvojeni odgovarajući amandmani.  

Tamarin zakon uskladiti sa Zakonom o gradnji

Mihajlović je rekla novinarima u Vladi Srbije da ukoliko ne budu prihvaćeni predloženi amandmani da taj Zakon neće biti usklađen za Zakonom o planiranju i izgradnji.

"Ekonomski kokus u parlamentu je, prema informacijama koje imam, prihvatio šest amandmana koji su vrlo značajni, a utiču na objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola", rekla je Mihajlović i dodala da se iskreno nada da će ti amandmani biti prihvaćeni.

Ona je izrazila očekivanje da nećemo doći u situaciju da Zakon o protivpožarnoj zaštiti takozvani "Tamarin zakon", u bilo kom svom delu poremeti predviđeni rok od 28 dana za izdavanje građevinskih dozvola.

"Očekujem od poslanika da prihvate amandmane koji direktno utiču na poštovanje Zakona o planiranju i izgradnji", rekla je Mihajlović.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju danas o 107 amandmana podnetih na izmene "Tamarinog zakon", koji treba da poveća bezbednost građana i objekata kada je reč o zaštiti od požara i tako spreči da se ponovi stradanje mladih.

Jedna od značajnijih izmena predstavlja prenošenje obaveza za pribavljanje saglasnosti o sprovedenim merama zaštite od požara sa organa uprave nadležnog za izdavanje upotrebne dozvole na investitora, odnosno vlasnika objekta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
tamarin zakon Zakon o protivpožarnoj zaštiti zdavanje građevinskih dozvola usaglašavanje sa tamarinim zakonom

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana