Tekst objavljen: 21.02.2015 10:30        


ZAGREB, 5. februara (Tanjug) - Hrvatska vlada danas je odobrila angažovanje stranih savetnika u procesu privatizacije nacionalne aviokompanije Kroacija erlajns (Croatia Airlines). Vlada je, takodje, zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da osigura finansijska sredstva u slucaju angažovanja stranik savetnika i to prodajom deonica kompanija u državnom vlasništvu, javio je Tportal.

Stranim savetnikša Kroacija erlajnsa

ZAGREB, 5. februara (Tanjug) - Hrvatska vlada danas je odobrila angažovanje stranih savetnika u procesu privatizacije nacionalne aviokompanije Kroacija erlajns (Croatia Airlines).
Vlada je, takodje, zadužila Centar za restrukturiranje i prodaju da osigura finansijska sredstva u slucaju angažovanja stranik savetnika i to prodajom deonica kompanija u državnom vlasništvu, javio je Tportal.
Maksimalan iznos koji može u tu svrhu da bude izdvojen iznosi oko dva miliona kuna (280 hiljada evra), a koliko će od toga spoljni saradnici dobiti zavisi od toga koliko će biti uspešni u pronalasku strateškog partnera za Kroaciju erlajns, piše Večernji list.
Povereništvo za sprovodjenje postupka i predlaganje strateškog partnera aviokompanije se, kako piše Večernji list, odlučilo da angažuje IFC, fond Svetske banke kao spoljnog saradnika u pronalaženju strateškog partnera za hrvatsku nacionalnu aviokompaniju.
Vlada je početkom septembra prošle godine donela Odluku o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i o osnivanju Poverenštva. Pre toga, 2013. godine, bio je raspisan i javni poziv za kupovinu 49 odsto kapitala te kompanije, ali je on propao jer nije stigla nijedna ponuda.
Propisi EU odredjuju da firme sa sedištem izvan Unije u avioprijevoznicima zemalja članica mogu da imaju maksimalno 49 odsto udela u kapitalu.
Ranije se spekulisalo da su za hrvatskog avioprevoznika zainteresovani indonežanski Garude i kineski Hainan Erlajns.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana