Tekst objavljen: 24.03.2014 16:19        


Sberbanka nema nameru da se povuče iz Ukrajine, rekao je predsednik Upravnog odbora banke German Gref na brifingu posle sastanka nadzornog odbora.

Sberbanka ne ide iz Ukrajine

Ranije je Gref najavljivao da Sberbanka namerava da podrži svoju "ćerku" banku u Ukrajini u slučaju potrebe. Prema njegovim rečima, Ukrajina je jedno od važnijih tržišta te kreditne organizacije, preneo je Itar tas. "Situacija u našoj banci je stabilna, menadžment je još prošle godine obezbedio dobre rezerve likvidnosti", izjavio je Gref krajem februara.

Sberbanka je preuzela "ćerku" banku u Ukrajini u decembru 2007. Sada je broj klijenata Sberbanke Rusija, "ćerke" banke u Ukrajini, premašio 800.000 ljudi, što je dvostruko više nego početkom 2013.

Prema podacima za prošlu godinu ukrajinska "ćerka" Sberbanke je zauzela drugo mesto među ukrajinskim bankama po rastu privučenih sredstava građana. Obim sredstava klijenata - fizičkih lica povećan je više od jedan i po put i premašio je 14 milijardi grivni (56,1 milijardu rubalja, 147 miliona dolara). Prošle godine banka je otvorila 50 novih ekspozitura na celoj teritoriji Ukrajine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sberbanka rusija sberbanka ukrajna German Gref Sberbank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana