Tekst objavljen: 15.10.2013 16:30        


Kompanija Kolberg Kravis Roberts (Kohlberg, KKR) saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB/Telemah grupe (Telemach) od kompanije Mid Jurop partners (Europa Partners).

SBB dobio novog vlasnika - američki KKR

Na čelu SBB - Srpske kablovske mreže ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji će zadržati značajnan udeo u SBB-Telemah grupi. Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni. SBB-Telemah grupa je vodeći kablovski i internet operater u jugoistočnoj Evropi, na tržištu sa 20 miliona potrošača.

Taj operater posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

Direktor tima KKR za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Šolakom i njegovim timom koji je izgradio "snažnu i sofisticiranu TV i komunikacionu platformu".

Kraft je dodao da se u KKR raduju što će podržati dalji razvoj SBB. Šolak je istakao da će iskustvo, znanje, globalni resursi i mreža kompanije KKR biti veoma značajni za SBB u narednoj fazi razvoja.

- To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi - naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja. KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sbb kablovska televizija televizija kompanija Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana