Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Francuska banka BNP Pariba ostvarila je profit u 2014. i pored kazne američkih vlasti od 6,6 milijardi evra, upozorivši ipak da bi otežani uslovi poslovanja mogli da ugroze buduće rezultate.

Profit u BNP Pariba uprkos kazni u SAD

Banka je prošle godine ostvarila 157 miliona evra profita, uprkos rekordnoj kazni američkog Ministarstva pravde zbog kršenja međunarodnih sankcija kroz poslovanje sa Iranom, Kubom, Sudanom i drugim zemljama pod embargom, prenosi agencija Frans pres.

Zarada francuske banke znatno je nadmašila očekivanja analitičara koji su učestovali u anketi agencije FaktSet i prognozirali profit od 50 miliona evra.

BNP Pariba navodi da su prihodi iz 2014. uvećani dva odsto na 39,2 milijarde evra, takodje nadmašivši prognoze da će iznositi 38,8 milijardi.

Ne računajući jednokratne faktore, profit pre oporezivanja porastao je 8,9 odsto na 1,3 milijarde evra u 2014, dok je neto profit samo u četvrtom kvartalu iznosio isto toliko.

Direktor banke Žan-Loran Bonaf upozorava da će neke od ciljeva za 2016. biti teško ostvariti u svetlu slabog privrednog rasta u svetu i pooštravanja propisa nakon svetske finansijske krize, uključujući povećanje nivoa obaveznih rezervi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
profit banke prihod francuske banke BNP frencuska banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana