Tekst objavljen: 28.09.2023 15:55        


U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje potpisani su sporazumi sa još 17 firmi koje su se priključile akciji Penzionerska kartica, čijim korišćenjem će penzioneri ostvarivati brojne pogodnosti pri plaćanju njihovih roba i usluga

Potpisani sporazumi sa još 17 firmi za akciju Penzionerske kartice


Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović je, nakon potpisivanja sporazuma sa predstavnicima firmi, izjavio da je spisak firmi koje su se uključile u akciju sada oko 700 a da su sporazumi potpisani sa 650.

Prema njagovim recima za kartice se prijavilo vise od 900.000 penzionera a korišćenje kartica pocinje 1. oktobra, što će biti obeleženo na penzionerskoj olimpijadi u Vrnjačkoj Banji.

"Nastavljamo sa ozbiljnim i odgovornim radom na širenju tima uključenih u ovu akciju. Želeli smo da nam penzioneri kažu šta im je još potrebno i sada imamo situaciju da su skoro svi trgovinski lanci uključeni, kao i veliki broj apoteka", rekao je on.

Dodao je da će se i nadalje osluškivati potrebe penzionera, da će se tražiti njihovi predlozi i u skladu sa tim proširivati i spisak firmi.

Pojašnjavajući proceduru podizanja Penzionerske kartice rekao je da se ona preuzima tako što Fond PIO prvo pošalje poruku penzioneru gde se nalazi njegova kartica i kada može da je preuzme.

"Kako bi preuzimanje išlo brže, za sada smo produžili radno vreme svih filijala Fonda PIO do 18 sati, ali se nadam da ćemo u narednom periodu imati jedno veliko iznenađenje za penzioinere i da ćemo od 1. oktobra imati još jedan vid dostave gde će penzioneri kartice dobijati maltene na kućnu adresu", rekao je Ognjenović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Sporazume su danas sa Fondom PIO potpisali Dunav osiguranje, Delez, a.d.o. DDOR osiguranje Novi Sad, preduzeće ĐAK doo Beograd, Dom zdravlja Medigrup Jedro, Beograd, Privredno društvo za poslovne usluge Mercator-S doo Beograd, Institut Mihailo Pupin, Preduzeće za proizvodnju piezoelektričnih i magnetnih komponenti doo, Beograd, Apotekarska ustanova BENU, Beograd, Feniks farma, Banka inteza, Javno preduzeće Službeni glasnik, Beograd, Viner štediše, Par pak (Max Medica), Apotekarka ustanova Dr Max, Privredno društvo za ugostiteljstvo i turizam doo Pobeda Predejane, Beo lab Laboratorije, DOO za proizvodnju i promet naočara i slušnih aparata Sani optik Beograd.

Predsednica Izvršnog odbora kompanije Dunav osiguranje Ivana Soković je istakla da je ova kompanija obezbedila značajne popuste na veliki broj svojih proizvoda za najstarije sugrađane koji imaju Penzionersku karticu.

"Obezbedili smo 10 odsto popusta na osiguranje stanova, nenastanjenih stanova odnosno kuća za odmor i rekreaciju, auto- kasko osiguranje motornih vozila, osiguranje kasko sudara, osiguranje pomoći na putovanju kao i putničko zdravstveno osiguranje bilo da penzioneri putuju individualno ili porodično", rekla je ona.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
firme penzionerska kartica PIO fond penzionerske kartice popusti za penzionere

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana