Zvanični kurs Evra za dan 26.10.20. :: 117.5929 rsd
Tekst objavljen: 08.04.2017 16:01        


Pošta Novog Zelanda najavila je da će njeni kuriri, pored uobičajenih pošiljki, dostavljati na kućnu adresu i obroke američkog lanca brze hrane KFC, u pokušaju da nađe novi "recept za uspeh" pošto količina pisama, koja su činila okosnicu ove delatnosti, nastavlja da splašnjava. 

Poštari na Novom Zelandu dostavljaće i hranu na kuću

Prema pilot projektu, s kojim se krenulo ove nedelje u gradu Tauranga na Severnom ostrvu, mušterije KFC-a mogu da izvrše onlajn narudžbinu a hranu će im dostavljati vozači novozelandske Pošte, izveštava agencija Frans pres.

Iz kompanije Restoran Brends, koja je KFC-ov operator, kažu da oni znaju da spreme hranu ali nemaju iskustva u logistici, zbog čega se poštanska usluga prirodno nametnula.

"Pošta Novog Zelanda ima veliku distributivnu mrežu širom zemlje, a KFC je prisutan u većini gradova. Nadam se da ćemo uz podršku pošte i sa uslugom dostave na kućnu adresu poslužiti mnogo više potrošača KFC-a na celom Novom Zelandu", izjavio je izvršni direktor Jan Letele.

Pošta Novog Zelanda se suočila sa problemima u digitalnoj eri, pošto su imejl i SMS zamenili tradicionalna pisma.

Ovo preduzeće u državnom vlasništvu ugasilo je 2.000 radnih mesta, odnosno otpustilo 20 odsto radne snage 2013. godine, a dve godine kasnije je prešlo na sistem isporuka pošiljki tri dana u sedmici, umesto ranijih šest dana.

U poslednjem finansijskom izveštaju, pošta je navela da pad isporuka pisama znači da je kompanija gubila do 30 miliona novozelandskih dolara (21 milion američkih dolara) prihoda godišnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
dostava hrane hrana pošta Novi Zeland

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana