Tekst objavljen: 23.08.2023 15:45        


Peronska karta na Beogradskoj autobuskoj stanici (BAS) donedavno je koštala 190 dinara, a sada je 220, koliko putnike košta udisanje vazduha i stajanje na peronu dok čekaju autobus, jer ne dobijaju ništa više od toga, pošto se korišćenje toaleta posebno plaća, prenela je Nova.rs

Poskupela peronska karta na BAS-u


Na sajtu BAS-a nema apsolutno nikakvog obaveštenja da je povećana cena peronske karte, pa se putnici o tome obaveštavaju na licu mesta, prilikom kupovine karte.

Iako većini putnika ovaj trošak deluje potpuno besmisleno i neopravdano, naplata peronske karte u potpunosti je legitimna i propisana Opštim uslovima poslovanja autobuskih stanica, koje je definisala Privredna komora Srbije.

Istim pravilnikom definisano je šta sve jedna autobuska stanica mora da poseduje. Pre svega, to su prijem i otprem autobusa, bezbedno ukrcavanje i iskrcavanje putnika i prtljaga, izdavanje karata, davanje informacija putnicima. Pored toga, svaka autobuska stanica treba da ima toalet i garderobu koje mogu da koriste svi putnici.

Putnici koji prevoz čekaju na BAS-u moraju da doplate 50 dinara za korišćenje toaleta, jer taj trošak ne ulazi u cenu peronske karte. Garderoba je, za putnike u Beogradu, verovatno misaona imenica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Za kontrolu stanica, uslova rada, pa samim tim i usluga koje pružaju stanice, nadležno je Ministarstvo saobraćaja.

Od resornog ministarstva do objavljivanja ovog teksta Novoj.rs nije stigao odgovor na pitanje koje usluge ulaze u cenu peronske karte, kao ni da li BAS zapravo pruža te usluge onako kako je propisano. Istu informaciju nismo uspeli da dobijemo ni od BAS-a, naveo je portal.

BAS je privremena autobuska stanica, s obzirom na to da glavne nema, jer je zbog izgradnje naselja Beograda na vodi, gradska vlast morala ubrzano da izmesti tada glavnu autobusku stanicu u Blok 42 na Novom Beogradu gde je gradnja počela pre pet godina i još nije završena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradska autobuska stanica peronska karta poskupljenje autobuski saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana