Zvanični kurs Evra za dan 18.05.21. :: 117.5712 rsd
Tekst objavljen: 22.08.2020 13:00        


Do 7. septembra penzioneri sa primanjem do 27.700 dinara mogu da se prijave za besplatnu rehabilitaciju u nekoj od 25 banja

Penzioneri koji primaju manje od 27.700 mesečno mogu besplatno u banju

To je navedeno u pozivu koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Uz domaće penzionere čija penzija ne prebacuje 27.775 dinara pravo da se jave za besplatnu banju imaju i oni koji su penzije zaradili kombinovano, primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, ali da im ukupna penzija ne prelazi predviđeni iznos.

Dodatni uslov za penzionere je da nemaju druga lična primanja, navodi Fond PIO.

Uz prijavu se podnosi penzijski ček, medicinska dokumentacija, kao i izjava u koju banju žele na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju.

Troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda uključeni su i iznos koji pokriva Fond PIO kao i troškovi puta i boravka za pratioce deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, odnosno pratilaca slepih penzionera koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda.

Fond plaća pun pansion i troškove terapije u banji a penzioneri će tokom boravka u banjama biti potpuno medicinski zbrinuti, što podrazumeva lekarski pregled, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede i vizite odeljenjskih lekara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Do 7. septembra prijave za besplatnu banjsku rehabilitacijuse podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište.

Korisnici sa teritorije Kosova i Metohije sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije te pokrajine, prijave podnose najbližoj filijali Fonda. Kako je saopšteno, rang-lista se posebno utvrđuje za starosne, porodične i invalidske penzije.

"Na redosled na rang listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, ostvareno pravo na tuđu negu i pomoć i ostvareno pravo na porodičnu penziju za korisnika koji je to pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad", navodi Fond PIO.

Pod jednakim uslovima, prednost će imati stariji korisnik penzije, a članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje prava na besplatnu banjsku rehabilitaciju.

1 komentar

  1. User image
    Jelica 24.08.2020 16:03

    Zasto u Staroj Pazovi u Pio fondu niko nema pojma o ovome?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
besplatan odlazak u banju penzioneri banje odlazak u banju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana