Tekst objavljen: 24.02.2015 9:30        


TOKIO, 9. februara (Tanjug) - Japanski proizvodjač automobila Nisan podigao je prognozu zarade za tekuću poslovnu godinu na 420 milijardi jena (3,5 milijardi dolara), zahvaljujući rezanju troškova i slabljenju jena. Kompanija je prognozu za poslovnu godinu zaključno sa martom podigla sa ranije očekivanih 405 milijardi jena, prenosi agencija Frans pres.

Nisan podigao prognozu profita

TOKIO, 9. februara (Tanjug) - Japanski proizvodjač automobila Nisan podigao je prognozu zarade za tekuću poslovnu godinu na 420 milijardi jena (3,5 milijardi dolara), zahvaljujući rezanju troškova i slabljenju jena.
Kompanija je prognozu za poslovnu godinu zaključno sa martom podigla sa ranije očekivanih 405 milijardi jena, prenosi agencija Frans pres.
Neto profit Nisana je u devet meseci zaključno sa decembrom porastao 23,6 odsto na godišnjem nivou na 338,8 milijardi jena. Profit iz poslovanja je istovremeno porastao 39 odsto na 417,9 milijardi jena, a prihodi 11,1 odsto na 8,09 biliona jena.
Kompanija u godini zaključno sa martom očekuje profit iz poslovanja od 570 milijardi jena i prihodi od 11,15 biliona jena, u odnosu na ranije prognoze od 535 milijardi jena profita iz poslovanja i 10,80 biliona jena prihoda.
Solidni rezultati u SAD, programi rezanja troškova i povoljna kretanja valuta doprineli su zaradi, izjavio je predsednik i izvršni direktor kompanije Karlos Gosn, dodajući da pozitivna kretanja u Severnoj Americi i zapadnoj Evropi nadoknadjuju slabije rezultate na drugim tržištima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana