Tekst objavljen: 21.05.2014 10:30        


Narodna banka Srbije (NBS) je objavila nacrte četiri zakona iz oblasti finansijkih usluga. NBS je pozvala stručnu javnost i građane da sve sugestije i primedbe vezano za ove nacrte pošalju do 3. juna 2014. godine.

NBS spremila četiri nova zakona, zove na javnu raspravu

NBS je, navodi se na sajtu, u skladu sa svojim nadležnostima, pripremila nacrte zakona o osiguranju, o platnim uslugama, o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Kako su istakli, predloženim rešenjima u nacrtu zakona o osiguranju stvaraju se pretpostavke za unapredenje te oblasti i zaštitu korisnika, zatim efikasnije i kvalitetnije poslovanje, postizanje veće finansijske discipline, pri čemu bi se ovim zakonom izvršilo i postepeno prilagođavanje propisima EU i pregovorima između RS i Svetske trgovinske organizacije u ovoj oblasti.

Nacrtom zakona o platnim uslugama, stvara se sveobuhvatan set pravila za pružanje platnih usluga u Srbiji i utvrđuju uslovi za efikasniji platni promet, veću zaštitu korisnika i povećanje konkurencije. Takođe, dodaje se, radi se i usklađivanje s propisima EU u oblasti platnih usluga, elektronskog novca i konačnosti poravnanja u platnim sistemima.

Tekstovi zakonskih izmena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju i Zakona o zašiti korisnika finansijskih usluga, navodi NBS, imaju za cilj da omoguće nesmetanu primenu novog zakonskog okvira za platne usluge, ali se njima istovremeno i otklanjaju praktični problemi uočeni tokom njihove primene, navedeno je na sajtu NBS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakoni zakon Narodna banka Srbije nbs

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana