Tekst objavljen: 21.02.2015 4:30        


SOFIJA, 6. februara (Tanjug) - Bugarska neće puštati u rad nove nuklearne kapacitete u narednih 10 godina, a u tom periodu neće biti izgradjeni ni 9. i 10. blok termoelektrane "Marica-istok dva", predvidja Elektroenergetski sistemski operater Bugarske (ESO) u planu za razvoj distributivne mreže u periodu 2015-2024. godine. U dokumentu se navodi da je izgradnja nuklearne elektrane "Belene" obustavljena odlukom vlade i parlamenta. Očekuje s

Naredne decenije neće biti novih nukleranih kapaciteta

SOFIJA, 6. februara (Tanjug) - Bugarska neće puštati u rad nove nuklearne kapacitete u narednih 10 godina, a u tom periodu neće biti izgradjeni ni 9. i 10. blok termoelektrane "Marica-istok dva", predvidja Elektroenergetski sistemski operater Bugarske (ESO) u planu za razvoj distributivne mreže u periodu 2015-2024. godine.
U dokumentu se navodi da je izgradnja nuklearne elektrane "Belene" obustavljena odlukom vlade i parlamenta. Očekuje se da će 7. blok nuklearne elektrane "Kozloduj" biti pušten u rad posle 2025. godine, zbog dugih procedura uskladjivanja, prenosi Radio Bugarska.
ESO citira prognoze Evropske komisije do 2050. godine, koje predvidjaju puštanje u rad novih nuklearnih kapaciteta u Bugarskoj posle 2035.
Istovremeno je predvidjeno povećanje kapaciteta 5. i 6. bloka nuklearke"Kozloduj" za po 100 megavata, putem modernizacije turbina. Tako će kapacitet svakog reaktora biti 1.100 megavata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana