Tekst objavljen: 21.02.2015 5:55        


PODGORICA, 6. februara (Tanjug) - Inspekcije u Crnoj Gori u prošloj godini obavile su 133,84 hiljade pregleda i izrekle novčane kazne u iznosu od 7,55 miliona evra zbog nepoštovanja propisa, što je oko milion evra više u odnosu na 2013. godinu. "Kažnjavanje nam nije bio osnovni cilj. Imali smo i značajan broj ukazivanja kojima se privrednim subjektima govori šta da uklone i kako da dodju do standarda koji treba

Naplaćene novčane kazne od 7,55 miliona evra

PODGORICA, 6. februara (Tanjug) - Inspekcije u Crnoj Gori u prošloj godini obavile su 133,84 hiljade pregleda i izrekle novčane kazne u iznosu od 7,55 miliona evra zbog nepoštovanja propisa, što je oko milion evra više u odnosu na 2013. godinu.
"Kažnjavanje nam nije bio osnovni cilj. Imali smo i značajan broj ukazivanja kojima se privrednim subjektima govori šta da uklone i kako da dodju do standarda koji treba da imaju", rekao je direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović na godišnjoj konferenciji za novinare, a prenose Vijesti.
Kažnjavanja su, kako je naveo, uslijedila nakon svih tih elemenata i to je posljedica gdje su prekršioci bili uporni da nastave da krše propise.
Od ukupnog iznosa naplaćenih kazni, skoro 4,78 miliona izrečeno je po osnovu prekršajnih naloga, 334,72 hiljade evra po osnovu novčanih kazni u prekršajnim postupcima i troškova postupka i 3,87 hiljada evra po osnovu oduzete protivpravno stečene imovinske koristi.
Po osnovu naknade i administrativne takse u spoljnotrgovinskom prometu, a po zahtevima uvoznika odnosno izvoznika, naplaćeno je 2,43 miliona evra.
Redovnih inspekcijskih pregleda u unutrašnjem nadzoru bilo je 38,54 hiljade, kontrolnih 15,6 hiljada, dok je po inicijativama obavljeno 9,89 hiljada pregleda.
"U unutrašnjem nadzoru je utvrdjeno ukupno 30,6 hiljada nepravilnosti. U spoljnotrgovinskom prometu obavljeno je 64,67 hiljada pregleda i utvrdjeno 36 nepravilnosti", rekao je Vuksanović.
On je dodao da su u prošloj godini postignuti značajni rezultati zahvaljujući praksi zajedničkih kontrola, medjusobnoj koordinaciji inspekcijskih organa i dobroj saradnji sa drugim organima na nivou lokalne i državne uprave.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana