Tekst objavljen: 21.02.2015 10:30        


NJUJORK/LONDON, 6. februara (Tanjug) - Cene nafte su danas porasle, mada su kolebanja na tržištu i dalje prisutna u nesmanjenom obimu, naveli su analitičari. Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u martu poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 90 centi na 51,38 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za martovsku isporuku na tržištu u Londonu poskupeo 84 centa na 57,41 dolar, prenosi agencija Frans pres.

Nafta sk podataka o broju bušotina u SAD

NJUJORK/LONDON, 6. februara (Tanjug) - Cene nafte su danas porasle, mada su kolebanja na tržištu i dalje prisutna u nesmanjenom obimu, naveli su analitičari.
Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u martu poskupeo je na merkantilnoj berzi u Njujorku 90 centi na 51,38 dolara, dok je barel severnomorske nafte tipa "brent" za martovsku isporuku na tržištu u Londonu poskupeo 84 centa na 57,41 dolar, prenosi agencija Frans pres.
"Kolebanje u cenama nafte je pre svega motivisano vestima koje se tiču podataka o zalihama, a takva volatilnost će verovatno opstati i danas po objavljivanju podataka o broju naftnih bušotina u SAD", izjavio je tržišni analitičar kompanije "CMC markets", Nikolas Teo.
Prošlonedeljeni podaci su pokazali da je u nedelji zaključno sa 30. januarom broj naftnih bušotina u SAD smanjen za 94, sa 2.393 na 1.223, u odnosu na isti period prošle godine.
Manji broj bušotina, u kombinaciji sa najavom velikih naftnih kompanija, BP i BG grupe, da će smanjiti proizvodnju, signalizira da bi u budućnosti zalihe nafte mogle biti manje.
Pojedini analitičari, medjutim, sumnjaju u uticaj kratkoročnog smanjenje prozivodnje nafte, jer zalihe i dalje znatno premašuju globalnu tražnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana