Tekst objavljen: 27.10.2022 16:20        


Gubici Inditex-a, u slučaju potpunog povlačenja sa ruskog tržišta, procenjeni su na 300 miliona dolara

Modni gigant našao način da ostane na ruskom tržištu?


Španski modni konglomerat Inditex,koji poseduje brendove odeće kao što su Zara, Massimo Dutti, Pull & Bear, Oysho, Bershka i Stradivarius, postigao je preliminarni dogovor o prodaji svog ruskog poslovanja.

"Inditex je postigao inicijalni sporazum o prodaji svog poslovanja u Ruskoj Federaciji grupi Daher… Uslovi transakcije,podložni odobrenju vlade, omogućiće očuvanje značajnog broja poslova koje je Grupa stvorila u Rusiji, budući da uključuje prenos većine ugovora o zakupu koji se odnose na prodavnice", navodi Grupa u saopštenju objavljenom na svojoj veb stranici u utorak, piše RT.

Izvori kažu daDaher Grupa već poseduje prava na franšizu Zara i Massimo Dutti za Bliski istok.

Inditex je obustavio ruske operacije 5. marta, a dogovor sa Daherom bi značio da će kompanija potpuno napustiti zemlju. Međutim, kompanija je nagovestila da bi se njeni brendovi, ipak, mogli vratiti u Rusiju putem "potencijalne saradnje kroz ugovor o franšizi" sa Daherom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ranije je Forbs objavio, pozivajući se na izvore kompanije,da će se četiri brenda - Zara, Pull&Bear, Bershka i Stradivarius-vratiti u Rusiju sledećeg proleća pod novim imenima.

U tekstu se podseća da jeInditex zatvorio svoje prodavnice u Rusiji ubrzo nakon početka ruske vojne operacije u Ukrajini. Pre toga, u Rusiji je radiloviše od 500 prodavnica različitih brendova španskog holdinga, koji su mu donosili oko 8,5% globalnog profita.

Gubici Inditex-a, u slučaju potpunog povlačenja sa ruskog tržišta, procenjeni su na 300 miliona dolara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
massimo dutti inditex rusija sankcije rusiji zara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana