Tekst objavljen: 24.02.2015 9:45        


BEOGRAD, 9. februara (Tanjug) - Potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović će 25. marta učestvovati u radu regionalnog sastanka ministara u Prištini, čija je tema infrastrukturno povezivanje celog regiona. Mihajlović će na tom sastanku biti u svojstvu ministra saobraćaja, a učestvovaće i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, objavljeno je na sajtu Ministarstva gradjevine, saobr

Mihajlović na sastanku ministara u Prištini 25. marta

BEOGRAD, 9. februara (Tanjug) - Potpredsednica vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović će 25. marta učestvovati u radu regionalnog sastanka ministara u Prištini, čija je tema infrastrukturno povezivanje celog regiona.
Mihajlović će na tom sastanku biti u svojstvu ministra saobraćaja, a učestvovaće i srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, objavljeno je na sajtu Ministarstva gradjevine, saobraćaja i infrastrukture.
Mihajlović je 6. februara u Vladi Srbije razgovarala sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom o projektima od regionalnog značaja i upoznala ga sa planiranom aktivnostima zajedničke srpsko-albanske radne grupe koja će se baviti velikim infrastrukturnim projektima.
Medju tim projektima su put Niš-Priština-Tirana, izgradnja Koridora 11 od Beograda do Crne Gore i njegovo ukrštanje sa Jadransko-jonskim autoputem, kao i rekonstrukcija pruge Beograd-Bar koja treba da se poveže sa albanskim lukama.
Radna grupa treba da sačini predlog zajednickog dokumenta sa kojim će Srbija i Albanija nastupiti prema partnerima iz EU.
Mihajlović i Devenport razmotrili su i dosadašnji učinak u izgradnji Žeželjevog mosta i saglasili da je njegov završetak Žeželjevog od velikog značaja za gradjane Vojvodine, Novog Sada, zbog čega je važno da radovi teku efikasno i bez odlaganja.
Na sastanku je bilo reči i o planiranoj dinamici radova na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta, čija izgradnja bi trebalo da počne do kraja godine, kao i o mogućnostima korišćenja sredstava iz pretpristupnih fondova EU za projekte u oblasti saobraćaja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana