Tekst objavljen: 19.11.2023 9:00        


Ovaj potez sugeriše da Microsoft sada vidi ChatGPT kao direktnog konkurenta, uprkos njihovom bliskom partnerstvu

Microsoft rebrendira Bing Chat u Copilot, kako bi se bolje takmičio sa ChatGPT-jem


Microsoft je odlučio da napusti brendiranje Bing Chat u korist novog imena, Copilot. Ova promena dolazi kao odgovor na rastuću popularnost ChatGPT-ja, AI platforme koju razvija kompanija OpenAI.

Nakon inicijalnog lansiranja Bing Chata kao dela svoje pretraživačke platforme, Microsoft sada usmerava svoje resurse ka unapređenju Copilota, koji je već bio prisutan u Bing, Microsoft Edge, i Windows 11.Ovaj potez sugeriše da Microsoft sada vidi ChatGPT kao direktnog konkurenta, uprkos njihovom bliskom partnerstvu.

Microsoft je prvobitno naglašavao konkurenciju sa Google-om za svoje ambicije u AI, ali sada izgleda da je fokusiran na ChatGPT. Preimenovanje Bing Chata dolazi samo nekoliko dana nakon što je OpenAI otkrio da ChatGPT koristi 100 miliona ljudi na nedeljnom nivou. Uprkos bliskom partnerstvu vrednom milijarde, Microsoft i OpenAI nastavljaju da se takmiče za iste korisnike koji traže AI asistente, a Microsoft jasno pokušava da pozicionira Copilot kao opciju za potrošače i poslovne korisnike.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Copilot će biti dostupan kao besplatna verzija za korisnike Binga i Windowsa, ali će takođe imati i svoj posvećeni domen, copilot.microsoft.com. Postoji i plaćena verzija, Copilot za Microsoft 365, koja je ranije bila poznata kao Microsoft 365 Copilot. Microsoft Copilot je zvanično podržan samo na Microsoft Edge ili Chrome, i na Windows ili macOS sistemima.

Ovo preimenovanje naglašava Copilot kao samostalno iskustvo, umanjujući ulogu Binga kao glavne tačke pristupa AI tehnologijama kompanije Microsoft. Međutim, Bing i dalje ostaje značajan deo Copilota, kao podrška mnogim Copilot iskustvima, kao i lider u industriji pretrage. Promena odražava Microsoftovu strategiju da se prilagodi brzorastućem tržištu veštačke inteligencije i konkurenciji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
microsoft bing Microsoft ChatGPT veštačka inteligencija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana