Tekst objavljen: 24.02.2015 9:35        


LJUBLJANA, 9. februara (Tanjug) - Tokom prošle godine slovenačka veletrgovina tehničkom robom "Merkur trgovina" ostvarila je prihod od 209 miliona evra prihoda, od čega je čista dobit dostigla 600.000 evra. Kako prenosi portal Seebiz, Nadzorni odbor kompanije ocenio je prošlogodišnje poslovanje uspešnim i potvrdio novi poslovni plan koji predvidja povećanje prihoda na 212 miliona evra u ovoj godini.

Merkur ostvario prihod od 209 miliona evra

LJUBLJANA, 9. februara (Tanjug) - Tokom prošle godine slovenačka veletrgovina tehničkom robom "Merkur trgovina" ostvarila je prihod od 209 miliona evra prihoda, od čega je čista dobit dostigla 600.000 evra.
Kako prenosi portal Seebiz, Nadzorni odbor kompanije ocenio je prošlogodišnje poslovanje uspešnim i potvrdio novi poslovni plan koji predvidja povećanje prihoda na 212 miliona evra u ovoj godini.
Portal podseća da je posle starog Merkura, koji je otišao u stečaj zbog visokih dugova bankama, osnovana nova firma koja je obnovila delatnost i dobro posluje.
Trgovačka delatnost i deo imovine starog Merkura prebačeni su u novembru prošle godine na novoosnovano preduzeće Merkur trgovina koja sada vodi 23 trgovačka centra tehničkom robom širom Slovenije.
S bankama je dogovoren reprogram kredita i odlaganje naplate dela potraživanja prema dobavljačima.
Potraživanja starog Merkura u medjuvremenu su prebačena na takozvanu "lošu banku" koja upravlja nenaplativim potraživanjima slovenačkih banaka.
Ta je ustanova prošle nedelje objavila prodaju 670 miliona evra tih potraživanja, medju ostalim i potraživanja prema starom Merkuru, piše Seebiz.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana