Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Američki lanac restorana brze hrane Mekdonalds (McDonald's) prvi put u poslednjih 11 godina zabeležio je gubitke u Japanu za kalendarsku godinu od 21,8 milijardi jena (187 miliona dolara), saopštila je kompanija. U 2013. godini Mekdonalds je u Japanu ostvario neto dobit od 5,1 milijarde jena (43,3 miliona dolara), preneo je Tas.

Mekdonalds u Japanu gubitku prvi put za 11 godina

Prodaja u restoranima Mekdonalds tokom 2014. godine opala je 14,6 odsto, u odnosu na 2013. , na 222,3 milijarde jena (1,85 milijardi dolara).

Glavni razlog za gubitke su brojne nepravilnosti utvrđene u objektima Mekdonaldsa širom Japana prošle i u januaru ove godine.

Konkretno, u čizburgerima pripremljenim u gradu Ajzu-Vakamacu (prefektura Fukušima) pronadjeni su metalni opiljci. Početkom januara kompanija je takodje saopštila da je u pomfritu u jednom od restorana u gradu Osaka prošlog leta pronadjen ljudski zub. Ranije je objavljeno o dva slučaja nalaženja komada platike u čiken nugetsima u gradovima Misava i Tokio.

Šef japanskog odeljenja Mekdonalds Sara Kazanova morala je da se izvini zbog učestalih incidenata sa proizvodima u restoranima Mekdonalds.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
gubitak posle 11 god

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana