Zvanični kurs Evra za dan 19.04.21. :: 117.5644 rsd
Tekst objavljen: 03.08.2020 13:55        


Američki IT div Majkrosoft potvrdio je da vodi pregovore s kineskom tehnološkom kompanijom Bajt Dens o preuzimanju njihove aplikacije za objavljivanje kratkih video klipova TikTok u SAD-u

Majkrosoft planira da preuzme Tiktok u SAD od septembra

U saopštenju objavljenom u nedelju, Majkrosoft je naveo da će nastaviti da sarađuje s vladom SAD po ovom pitanju i da namerava da zaključi pregovore do 15. septembra, prenosi CNBC.

Ako ovaj posao završi po planu, Majkrosoft će time istovremeno razrešiti polemike koje se od nedavno vode u Vašingtonu vezano za aktivnost TikToka i ojačaće svoju poziciju u potrošačkoj tehnologiji, ocenjuje američka televizija.

Ovo saopštenje je usledilo dva dana nakon što su svetski mediji izvestili da je Majkrosoft zainteresovan za kupovinu aplikacije, koja je u vlasništvu kineske kompanije.

Predsednik SAD-a Donald Tramp se oglasio ubrzo posle tih izveštaja izjavom da se protivi ideji da Majkrosoft kupi TikTok i da će preduzeti korake za zabranu te aplikacije u zemlji.

Dve kompanije pregovaraju o tome da Majkrosoft kupi TikTok u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, uz mogućnost da američka kompanija ponudi i drugim investitorima u SAD da se uključe u akviziciju, napominje se u saopštenju.

Dodaje se da glavni izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela o tome razgovara i sa Trampom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je ranije u nedelju za Foks Njuz da TikTok i još jedna popularna kineska aplikacija, ViČet, u vlasništvu Tencenta, dostavljaju podatke objavljene na tim mrežama direktno Komunističkoj partiji Kine.

Portparol TikToka je to demantovao u izjavi za CNBC, navodeći da se podaci njihovim američkim korisnicima čuvaju u Sjedinjenim Državama.

Iz Majkrosofta su poručili da će obezbediti da podaci o korisnicima TikToka u SAD budu pohranjivani isključivo u zemlji i da će podaci koji su čuvani negde drugde u svetu biti izbrisani nakon preuzimanja.

Majkrosoft u saopštenju nije otkrio uslove potencijalnog ugovora sa Bajt Densom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
SAD septembar majkrosoft TikTok

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana