Tekst objavljen: 21.02.2015 6:30        


NIKOZIJA, 6. februara (Tanjug) - Medjunarodni kreditori su pozvali kiparske vlasti da ispune obećanje i donesu ključni zakon o prinudnoj naplati, bez kog nisu u mogućnosti da kompletiraju izveštaj o napretku Nikozije u okviru programa finansijske pomoći koji joj je odobren. Zvaničnici Evropske komisije, Evropske centralne banke i Medjunarodnog monetarnog fonda su u prethodnih pet izveštaja pohvalili zvaničnu Nikoziju za ispunjenje u

Kipar: Kreditori traže zakon o prinudnoj naplati

NIKOZIJA, 6. februara (Tanjug) - Medjunarodni kreditori su pozvali kiparske vlasti da ispune obećanje i donesu ključni zakon o prinudnoj naplati, bez kog nisu u mogućnosti da kompletiraju izveštaj o napretku Nikozije u okviru programa finansijske pomoći koji joj je odobren.
Zvaničnici Evropske komisije, Evropske centralne banke i Medjunarodnog monetarnog fonda su u prethodnih pet izveštaja pohvalili zvaničnu Nikoziju za ispunjenje uslova programa pomoći vrednog 10 milijardi evra, ali navode da je novi izveštaj nemoguće završiti bez zakona koji bi pomogao bankama da naplate potraživanja na ime loših kredita, prenosi agencija AP.
Kiparski zakonodavci odložili su implementaciju zakona o prinudnoj naplati do marta i žele prvo da izglasaju zakon o nesolventnosti da bi zaštitili male dužnike od gubitka domova.
Za razliku od nove grčke vlade koja želi izmenu sopstvenog programa pomoći, kiparski ministar finansija Haris Jorgijades navodi da se ekonomija Kipra oporavlja zahvaljujući sprovodjenju dogovorenih mera iz programa pomoći.
Komisija je danas potvrdila raniju prognozu da će kiparska privreda u 2015. izaći iz trogodišnje recesije uz rast od 0,4 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana