Tekst objavljen: 19.02.2015 11:31        


Najveći evropski pružalac informatičkih usluga, Kapžemini, očekuje brži rast poslovnih rezultata u 2015. godini zahvaljujući povećanju primljenih porudžbina, a nada se i porastu svoje operativne maržu pod uticajem dinamike na tržištu Severne Amerike.

Kapžemini očekuje ubrzani rast

Kapžemini multinacionalna kompanija ( IT) sa sedištem u Parizu je saopštila da planira ove godine operativnu maržu izmedju 9,5 i 9,8 odsto, posle njenog poboljšanja lani za 0,7 poena, na 9,2 odsto, što je iznad očekivanja koje je bilo izmedju 8,8 i 9,0 odsto.

Grupa predviđa ove godine organski rast od tri do pet odsto, nadajući se da će tako premašiti prošlogodišnju stopu od 3,4 odsto, kada je prihod bio 10,573 milijarde evra i kada je broj primljenih porudžbina povećan za 13 odsto.

Analitičari su očekivali u proseku prihod od 10,49 milijarde evra, preneo je danas Rojters. Rast informacionih tehnologija je zabeležen i na teritoriji Srbije. Svi srpski mobilni operateri - Telenor, Telekom Srbija i Vip Mobajl dobili su frekvencije koje omogućavaju uvođenje četvrte generacije mobilne telefonije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
očekuje brži rast poslovnih rezulta Najveći evropski pružalac informati Kapžemini

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana