Tekst objavljen: 24.10.2023 15:00        


Kompanija Gugl privremeno je onemogućila saobraćaj uživo na svojim aplikacijama u Izraelu, potvrdila je tehnološka kompanija

Kako sukob na bliskom istoku utiče na Gugl?


„Kao što smo ranije radili u konfliktnim situacijama i kao odgovor na situaciju koja se razvija u regionu, privremeno smo onemogućili mogućnost da vidimo uslove u saobraćaju uživo i informacije o prometu zbog bezbednosti lokalnih zajednica“, rekao je portparol Gugl maps-a.

Portparol Gugla je rekao da je kompanija konsultovala nekoliko izvora među kojima su regionalne i lokalne vlasti da bi napravile procenu.

Međutim, Gugl nije rekao da li će alati biti onemogućeni u Izraelu, Gazi ili istovremeno. Takođenije navedeno da li je akcija bila na zahtev izraelskih snaga.

Podsetimo,Gugl je napravio sličan potez prošle godine nakon početka rata u Ukrajini, preneo je Rojters. U Ukrajini je Gugl privremeno onemogućio podatke o vozilima u realnom vremenu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Iz Gugla su dodali da će „svako ko uključi navigaciju do određenog mesta dobijati rute i ETA koji uzimaju u obzir trenutne saobraćajne uslove".

Gugl je kupio izraelski servis za mapiranje Waze 2013. i spojio oba tima proizvoda 2022. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
google google maps izrael palestina Bliski Istok

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana