Tekst objavljen: 28.04.2014 9:00        


Klijenti banaka, uz kredit, mogu da koriste popuste kako bi se obukli od glave do pete, idu u SPA centre, pa i da otputuju u Brazil. Da bi podstakle kreditnu aktivnost, banke domišljato stimulišu građane kako bi se dodatno zadužili, omogućavajući im učešće u brojnim nagradnim igrama.

Kako banke privlače klijente: Kad platiš možeš i u Rio

Pojedine su se dosetile pa revnosne u otplati rata nagrađuju godišnjom isplatom provizije, u gotovini.

Tako klijenti Unikredit banke koji dovedu još pet novih koji otvore račun kod nje mogu da zarade i do 10.000 dinara. Trud se nagrađuje “masterkard” poklon karticom sa 2.000 dinara po svakom upućenom novom klijentu.

Prethodnih godina, kako bi privukle nove klijente, a naročito štediše, banke su specijalno za njih tada osmišljavale nagradne igre i poklone. Za razliku od danas, tada su bili aktuelni aparati za pritisak, a retke najsrećnije štediše dobijale su automobile. Najčešći poklon bile su polise za životno i putno osiguranje, kao i kreditne kartice, za koje se prvih godinu dana nisu obračunavali troškovi.
Uz to stari klijent može da računa i na niže kamate za dinarski keš kredit, dozvoljeno prekoračenje i kreditnu karticu. Ova ponuda važi do 30. juna.

Do 1. juna moguće je iskoristiti ponudu i Zberbanke koja klijentima, koji uredno izmiruju rate, vraća novac u iznosu od jedan odsto od iznosa kredita, za godinu dana otplate. Takozvani “Keš bek kredit” podrazumeva zaduženje do osam godina, a ponuda važi za keš kredit do 20.000 evra ili za refinansiranje do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Penzioneri, članovi “Evergrin kluba” Sosijete ženeral banke, penziju primaju dan ranije, a omogućeni su im i popusti u apotekama, laboratorijama, banjama...

Popust od jedan odsto imaju klijenti Vojvođanske banke korisnici “visa moja” kreditne kartice za kupovine u supermarketima, kao i u specijalizovanim prehrambenim prodavnicama, mini-marketima i diskontima, dok je tri odsto popust za plaćanja na “Eko” benzinskim stanicama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Šortsevi, majice, bokali, kišobrani i rančevi su poklon Banke Inteze za plaćanja kreditnim karticama i to za transkacije od 5.000 i više dinara do 26. ovog meseca, dok korisnici svih kartica Poštanske štedionice imaju popust kod turističke agencije “Oktopod”.


Klijenti Eurobanke koji se odluče za “mančester junajted pejpas masterkard” očekuje nagradna igra sa glavnom nagradom - put na legendarni stadion „Old Traford“.

Inače, čak kod 22 banke u toku je nagradna igra za korisnike “visa kartice”, a srećnici dobijaju putovanje na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Brazilu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaštita klijenata banke prava klijenta banke klijenti banke klijent banke banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana