EUR 117,51 USD 106,16 CHF 110,59

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 30.03.20. :: 117.4966 rsd

Tekst objavljen: 25.01.2020 17:00        


Korporacija „Suzuki“ saopštila je da će sarađivati s holandskim vlastima povodom nalaza da su njihova dizel vozila kršila propise o emisiji gasova u toj zemlji. Kompanija je saopštila da bi trebalo da odgovori na tu istrage do sredine februara

Još jedan automobilski gigant pod istragom

Holandska uprava za drumski saobraćaj objavila je juče da modeli dizel automobila"suzuki vitara"i„Fijat Krajslerov“"džip grand čiroki" krše pravila o emisijama i da nedostaci moraju da budu otklonjeni ili će se suočiti sa zabranom prodaje širom Evrope, prenosi Rojters.

U saopštenju„Suzukija“ se navodi da dizel verzije vozila "vitara" i "S-kros" koriste motore i softver za kontrolu emisije gasova koje isporučuje „Fijat Krajsler“.

Iz japanske kompanije su dodali da su ih holandske vlasti obavestile da su navedena vozila, koja se više ne proizvode, pokazala više nivoe emisije od dozvoljenih nakon nadogradnje softvera 2017. godine.

Ranije ove nedelje, nemačke vlasti su objavile da istražuju „Micubiši motors“ zbog sumnje da u svoje dizel motore ugrađuje nelegalne uređaje koji pokazuju manji nivo emisije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
emisija gasova auto industrija istraga suzuki

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana