Zvanični kurs Evra za dan 18.05.21. :: 117.5712 rsd
Tekst objavljen: 28.02.2019 15:34        


Devet startap i skejlap kompanija sa proizvodima već uklopljenim na tržištu („product-market fit”) imaće priliku da sarađuju sa OTP bankom Mađarska u okviru drugog dela međunarodnog startap programa ove kreditne institucije. Tokom tromesečnog programa, kompanije kojima je upućen poziv da se pridruže šemi moći će da testiraju svoje proizvode i usluge uz podršku nekoliko odeljenja banke, a takođe sa ciljem da dokažu svoju zrelost i spremnost da razviju dugoročnu saradnju sa bankarskom grupom.

Izabrano 9 ušesnika startap programa OTP banke Mađarska

Prijavljivanje za drugi međunarodni startap i skejlap program OTP banke je započeto oktobra prošle godine, i veliki broj kompanija se odlučilo da iskoristi ovu priliku: ukupan broj od 310 kompanija iz 65 različitih zemalja je podnelo prijave. Nakon onlajn intervjua, predstavnici 30 kompanija su bili pozvani u tzv. selekcioni kamp, u periodu od 16. do 17. januara u Budimpešti u Mađarskoj, kako bi predstavili svoje poslovanje i razvoj proizvoda predloženih banci.

Konačno, na osnovu odluke stručnog žirija, 9 najperspektivnijih startap i skejlap kompanija imaće priliku da učestvuje u programu, uz mogućnost daljeg razvoja svojih rešenja u pilot projektima koji će se sprovoditi zajedno sa bankom kao i demonstriranja načina na koji njihovi proizvodi ili usluge odgovaraju bankarskom okruženju.

Startapovi su bili pozvani da podnesu svoje prijave iz sledećih 5+1 oblasti: Napredni alat za podatke i analitiku (Advanced data & analytics tool), Korisničko iskustvo i pružanje usluge (Customer experience & servicing), Interna efikasnost (Internal efficiency), Otvoreno bankarstvo i bezbednost (Open banking & security), Inovacije proizvoda (Product innovations), kao i druga inovativna rešenja koja se ne uklapaju u gore navedene kategorije, ali su pak korisna finansijskom sektoru.

Aktivnosti odabranih kohortnih kompanija takođe su povezane sa ovim oblastima.
Na primer, kompanija Alyne SaaS razvija digitalnu platformu za efikasnu pravnu usklađenost i upravljanje rizicima, dok kompanije SymbaSync i Staffino pružaju podršku inovativnom procesu upravljanja ljudskim resursima i korisničkim servisom. Prva nastoji da uspostavi novu osnovu za procese regrutovanja i sastavljanja projektnih timova, dok je druga razvila inovativno rešenje za pružanje povratnih informacija od klijenata, što je ključno za održavanje kvaliteta i motivacije zaposlenih. Slične su i aktivnosti kompanije Talk-A-Bot: platforma kreirana od strane međunarodno priznatog startapa podržava razvoj četbotova koji obavljaju širok spektar funkcija kao i automatizaciju zadataka korisničkog servisa.

Kompanija Tresorit je razvila nekoliko puta nagrađivano i bezbedno rešenje za poverljive datoteke za njihovo skladištenje i deljenje na klaudu, kojima se može povećati efikasnost svakodnevnih aktivnosti nekoliko jedinica banke, dok kompanija Evrotrust pruža usluge koje se odnose na daljinsku identifikaciju korisnika i elektronsku autentifikaciju, kojima se mogu dosegnuti novi horizonti u oblasti onlajn bankarstva.

Kompanija Kasko pruža asistenciju osiguravajućim društvima i njihovim partnerima u razvoju fleksibilnih i inovativnih usluga iz domena osiguranja, dok Bluecode nastoji da dalje pojednostavi plaćanje putem mobilnih telefona u prodavnicama uz svoj sistem mobilnog plaćanja koji se bazira na skeniranju barkoda. Konačno, tim kompanije HeatVentors, startap koji revolucionira skladištenje energije, je kreirao inovativan sistem za fazno skladištenje toplote, kojim se može promeniti način hlađenja i grejanja u filijalama i poslovnim zgradama banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

„Osnovnu ciljnu grupu programa činile su zrelije kompanije koje rade na sveobuhvatnom razvoju, prevazilazeći opseg klasične inovacije proizvoda, a koje mogu pružiti dugoročnu podršku naporima banke da poveća efikasnost svog poslovanja i da se pobrine za još širi spektar potreba klijenata. Tokom tri meseca trajanja programa, nastojaćemo da pružimo najviši nivo stručne podrške za kompanije učesnice, razvijajući najbližu moguću saradnju sa njima“, izjavio je Andraš Fišer, direktor Sektora za inovacije u poslovanju sa stanovništvom OTP banke Mađarska.

Devet kohortnih kompanija iz 6 zemalja (Nemačka, Austrija, Bugarska, Mađarska, Velika Britanija i Slovačka) mogu početi sa radom početkom marta, uz podršku OTP banke sa više nivoa. Tokom tromesečnog perioda aksceleracije, predstavnici kompanija će takođe učestvovati u tri tematske nedelje, uključujući obuke, radionice i individualne mentorske sesije - prilagođene njihovim prethodno ispitanim potrebama - kako bi se pomoglo proširenje njihove baze znanja. Javni sastanci otvoreni za širu publiku, kao i gostujući predavači na različitim događajima, pružiće im dodatna stručna znanja i mogućnosti za umrežavanje. Na kraju tromesečnog perioda, na Demo danu koji će se održati 23. maja, kompanije će široj publici predstaviti novostečena znanja kao i rezultate postignute tokom pilot perioda.

Za više informacija o programu molimo Vas posetite www.otpstartup.com.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
OTP banka banka start up

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana