Tekst objavljen: 21.02.2015 4:45        


BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Kineske kompanije nisu u predvidjenom roku dostavile ponude za koncesionu gradnju Koridora 11, a u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rečeno je danas Tanjugu da će sa njima nastaviti pregovore o modifikovanim metodama koje su predložile. Predmet koncesije je izgradnja i održavanje dela Koridora 11 od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara i od Preljine do Požege u dužini od 30,9 km

Inezima o koncesiji

BEOGRAD, 6. februara (Tanjug) - Kineske kompanije nisu u predvidjenom roku dostavile ponude za koncesionu gradnju Koridora 11, a u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture rečeno je danas Tanjugu da će sa njima nastaviti pregovore o modifikovanim metodama koje su predložile.
Predmet koncesije je izgradnja i održavanje dela Koridora 11 od Surčina do Obrenovca u dužini od 17,6 kilometara i od Preljine do Požege u dužini od 30,9 km, kao i upravljanje, održavanje i korišćenje deonice od Obrenovca do Preljine duge 103 km.
Dve kineske kompanije su prošle pretkvalifikacioni postupak - "Čajna roud and bridž korporejšn" (CRBC) i "Šandong haj-spid grup", a rok za dostavljanje koncesionih ponuda je istekao juče.
"Nećemo gubiti vreme, pa odmah nastavljamo razgovore sa kompanijama o modifikovanim metodama koje su one same predložile. Upravo završeni javni poziv raspisalo je prethodno ministarstvo a Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ga je nasledilo i sprovelo. Koridor 11 je jedan od prioriteta i mi cemo naci nacina da se on realizuje", navode u tom ministarstvu.
Kako kažu, najvažnije je da se Vlada Srbije neće dodatno zaduživati uzimanjem novih kredita kako bi izgradila Koridor 11, pošto su se "prethodnici dovoljno zaduživali".
Predstavnici Ministarstva su se od oktobra 2014. pregovarali sa kineskim kompanijama o tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima tog posla.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana