EUR 117,58 USD 100,06 CHF 109,33

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 12.08.20. :: 117.5845 rsd

Tekst objavljen: 08.12.2019 11:00        


Kompanija "Hemofarm" ovu će godinu završiti sa oko 5,7 milijardi proizvedenih tableta i drugih formi, odnosno oko 280 miliona pakovanja

Hemofarm proizveo 5,7 milijardi tableta i oborio rekord

Kako kaže generalni direktor te kompanije Ronald Zeliger, 2019. je jedna od najuspešnijih godina u skorijoj istoriji Hemofarma u kojoj je postignut trostruki rekord, u obimu proizvodnje, proizvodnom porftoliju i prodaji.

"Kada je reč o Hemofarmovom proizvodnom porftoliju, on će na kraju ove godine u svom sastavu imati 3.150 različitih proizvoda koji nastaju u njegovim pogonima", rekao je Zeliger na novogodišnjoj proslavi Hemofarma.

Naveo je da je ove godine ostvarena i rekordna prodaja, koja je, kaže, zabeležila rast u odnosu na prošlu godinu.

"Možemo i treba da budemo ponosni na sve što smo postigli ove godine. Posebno što naredne obeležavamo poseban jubilej, 60. rođendan. Međutim, poslovanje Hemofarma ne čine samo rezultati, već upravo briga o zdravlju građana u Srbiji i širom sveta, na čak tri kontinenta na kojima se naši lekovi prodaju", rekao je Zeliger.

Prema njegovim rečima, ti rezultati govore da je Hemofarm kompanija kojoj je stalo do društva i zajednice u kojoj posluje, da joj je stalo da obezbedi najbolji kvalitet proizvoda i da joj je stalo do zdravlja svakog pacijenta.

"Naši poslovni rezultati upravo zato su dobri, jer sve što radimo, radimo zato što nam je stalo i zato što imamo viziju. Ta vizija je zdravlje za sve nas", rekao je Zeliger. On je podvukao da se Hemofarm bazira i na konceptu održivog razvoja i odgovornog poslovanja, koje, pdoseća, sprovodi fondacija te kompanije kroz različite kampanje u oblasti zdravlja.

Takođe, istaknuto je i da je samo tokom ove godine kompanija zdravstvenim ustanovama u Srbiji donirala medicinsku opremu i lekove u vrednosti od 20 miliona dinara. Zeliger je poručio da će Hemofarm nastojati da iz godine u godinu postiže još bolje rezultate i da ostane i učvrsti svoje mesto regionalnog lidera u farmaceutskoj industriji.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
farmaceutska industrija rekord hemofarm 5 milijardi tableta hemofarm štada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana