Gt

IzvorTANJUG

Tekst objavljen: 24.02.2015 2:11        


BEOGRAD, 9. februara (Tanjug) - Povodom državnog praznika Sretenja, 15. februara, i ove godine biće održana manifestacija "Sretenjska svečanost", jedna od važnijih u turističkoj ponudi Arandjelovca, najavili su predstavnici turističke privrede i te opštine. Prema rečima direktora Fonda "Prvi srpski ustanak", Darka Pavlovića, praznik će i ove godine biti obeležen predstavljanjem izvornog stvaralaštva, pozorišnim, literarnim, m

Gt

BEOGRAD, 9. februara (Tanjug) - Povodom državnog praznika Sretenja, 15. februara, i ove godine biće održana manifestacija "Sretenjska svečanost", jedna od važnijih u turističkoj ponudi Arandjelovca, najavili su predstavnici turističke privrede i te opštine.
Prema rečima direktora Fonda "Prvi srpski ustanak", Darka Pavlovića, praznik će i ove godine biti obeležen predstavljanjem izvornog stvaralaštva, pozorišnim, literarnim, muzičkim i filmskim predstavama.
Odlukom Skupštine Srbije iz 1979. godine, Orašac je kao znamenito mesto kategorisan i svrstan medju nepokretna kulturna dobra od izuzetnog značaja za istoriju i kulturu Srbije, naveo je on.
Prema njegovim rečima, od 2002. godine u Orašcu se obeležava Dan državnosti Srbije na Sretenje, 15. februara.
U znak sećanja na ovaj dogadjaj u Orašcu je podignuta crkva Vaznesenja Gospodnjeg, spomen škola i spomen česma u Marićevića jaruzi, muzej i skulptura Karadjordja, podsetio je on.
Zamenik predsednika opštine Arandjelovac, Miladin Jakovljević istakao je da ta opština ima veliki potencijal kada je u pitanju banjski, seoski, kulturno - istorijski turizam.
Zbog toga su ljudi koji vode opštinu prepoznali turizam kao jednu od razvojnih šansi i shvatili da je za unapredjenje te oblasti neophodno razvijati infrastrukturu, istakao je Jakovljević.
On je najavio da su u planu i radovi na rekonstrukciji parka Bukovičke banje, što će doprineti razvoju turističke privrede u tom kraju.
Posetioci se na ulasku u grad mogu upoznati sa pećinom Resovača, staništem paleolitskog čoveka, navela je v.d direktor Turističke organizacije Arandjelovac, Jelena Sujković.
Jedan od najvrednijih lokaliteta tog kraja je, kako je dodala, park Bukovičke banje koji je jedan od najstarijih u Srbiji, u kome se nalaze skulpture značajnih umetnika.
Na planini Bukulja je najbliže izletište a na vrhu je za posetioce otvorena osmatračnica visine 19 metara sa koje se pruža pogled na veliki deo Šumadije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana