Tekst objavljen: 08.08.2023 12:40        


Cena grejanja u glavnom gradu uskoro će poskupeti za šest odsto, a prosečnom stanu u Beogradu od 60 kvadrata račun će poskupeti za 458 dinara mesečno, rekao je gradski menadžer Beograda Miroslav Čučković gostujući na RTS-u

Grejanje u Beogradu će poskupeti 6%


On je podsetio da suBeogradske elektranedonele Odluku o izmenama i dopunama Odluke o cenama toplotne energije od prvog septembra, kojom će, ukoliko bude usvojena,cena grejanja biti povećana.

„Odluka je zasnovana na činjenici da su poskupeli struja i gas, poskupeo je i repromaterijal za obnovu toplovoda širom Beograda. Taj iznos je jednocifren i on je šest odsto. Mi ćemo se o tome izjasniti u najskorijem periodu, ali mislimo da je taj zahtev opravdan“.

Dodao je i da nijedno preduzeće sem Beogradskih elelktrana nije tražilo povećanje cena usluga.

Naveo je de je prethodna zima bila blaga, da je donela uštede energenata, kao i da su kapaciteti mazuta i gasa puni.

„Videćemo kakva će biti ova zima, ali u svakom slučaju najvažnije je da su svi sistemi remontovani, da se radi još na rekonstrukciji toplovoda širom ulica i svaki dinar koji građani plate kroz račun znajte biće upotrebljen za kvalitet usluge“, rekao je Čučković.

U Uredbi koju su donele Beogrdske elektrane, podseća se da jeposlednje poskupljenje toplotne enrgije bilo 1. marta ove godine.

Nakon dobijanja saglasnosti, Uredba će stupiti na snagu, a važiće od 1. septembra ove godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Prijava za legalizaciju objekata do 15. oktobra

On je istakao i da će oni koji imajuu nelegalan objekat ili koji su u procesu ozakonjenja dobiti prikljulenje na struju, vodu, gas i kanalizaciju.

Kako je rekao, izmene Zakona o ozakonjenju su pružile mogućnost da se svi prijaveod 15. septembra do 15. oktobra.

“Svi oni koji imaju nelegalan objekat ili su u procesu ozakonjenja dobiće priključenje na struju, vodu, gas i kanalizaciju. To važi za zgrade na taj način što će pojedinačno stanari i vlasnici stanova aplicirati, neće aplicirati investitori, a što se tiče kuća, vlasnici“, rekao je Čučković za RTS.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd grejanje poskupljenje grejanja 1. septembar miroslav čučković

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana