Tekst objavljen: 07.05.2018 11:07        


Gorivo prvo poskupelo, pa ga pumpadžije nude uz popust. Ko je natočio gorivo pre prvomajskih praznika platio je više nego oni koji su u četvrtak tankovali svoje rezervoare iako je na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji gorivo poskupelo od jednog do sedam dinara po litru.

Gorivo poskupelo, a prodaje se jeftinije

Da li zbog pada tražnje ili ne, gotovo svi lanci benzinskih pumpi nude "popuste i akcije" kojima mame kupce i koji se kreću i do sedam dinara po litru.

Prema zvaničnim cenovnicima, gorivo je ponovo, po drugi put od sredine marta poskupelo, pa je tako u četvrtak evrodizel prodavan na većini pumpi po 157,50 dinara mada je, kao i ostali derivati ova cena nešto viša na benzinskim stanicama duž auto-puteva.

Benzin od 95 oktana prodavan je i po 148,50 dinara, najviše su poskupeli derivati sa aditivima takozvani super dizeli i super benzini koji kod svakog proizvođača imaju drugačiji naziv.

Prvo poskupljenje, sredinom marta je usledilo, zbog povećanja akciza koje je uvela država od dva dinara po litru benzina i dizela.

"To poskupljenje je ukalkulisano oko 17. marta", kaže za Večernje novosti Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

- Drugo poskupljenje, koje je u proseku, takođe, negde oko dva dinara po litru je posledica usklađivanja sa rastom cena na svetskom tržištu jer je barel premašio 70 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pumpe Srbija benzin poskupljenje gorivo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana