Tekst objavljen: 26.11.2023 12:00        


Google-ov AI četbot Bard dobija funkciju analize YouTube videa, omogućavajući korisnicima da dobiju specifične informacije bez gledanja samog videa

Google Bard sada može da gleda YouTube snimke umesto vas


Google AI četbot, Bard, dobio je značajno unapređenje koje korisnicima omogućava da dobiju detaljne informacije iz YouTube videa bez potrebe za njihovim gledanjem. Kako navodi Android Authority, ova funkcija omogućava Bardu da analizira pojedinačne video sadržaje i izdvoji ključne informacije, kao što su sastojci u receptima ili sažetak uputstava.

Testiranje ove nove funkcije pokazuje da Bard može tačno da izdvoji i sumira ključne delove videa. Na primer, prilikom analize recepta za Espresso Martini sa kanala America's Test Kitchen, Bard je uspešno izlistao sve sastojke i korake pripreme, iako je bilo nekih manjih odstupanja u trajanju nekih radnji.

Međutim, ova funkcija može izazvati zabrinutost među kreatorima sadržaja.Na primer, u slučaju America's Test Kitchen, koji svoje recepte objavljuje izapaywall-a na njihovom veb sajtu, Bardovo izvlačenje informacija iz videa bi moglo da smanji potrebu za gledanjem videa na YouTube-u, što bi moglo uticati na prihode kreatora.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Trenutno, ova funkcija je dostupna samo kao opcija u eksperimentalnom modu (Labs experience) i zahteva određeni napor da se dođe do željenih informacija. Google još nije odgovorio na pitanja o potencijalnom uticaju ove funkcije na kreatore YouTube sadržaja, ali je jasno da će, ukoliko želi da zadrži zadovoljne kreatore na svojoj platformi, morati pronaći rešenje za ovaj izazov.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
veštačka inteligencija youtube četbot google bard

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana