Tekst objavljen: 11.09.2016 11:30        


Američki industrijski konglomerat General Electric (GE) najavio je da će potrošiti 1,4 milijarde dolara na kupovinu dva evropska proizvođača 3D štampača kako bi razvio upotrebu te tehnologije u proizvodnji komponenti poput delova za avione, izveštava agencija "Blumberg".

General Electric kupuje evropske firme za 3D štampu

Jedna ponuda General Electric odnosi se na kupovinu švedske firme ARCAM AB za 5,86 milijardi kruna (680 milijuna dolara), a druga na preuzimanje nemačke kompanije SLM Solutions Group, saopštio je
američki industrijski džin, sa sedištem u Bostonu.

Najveći proizvođač motora za avione naveo je da je prve delove za avionske motore, odnosno unutrašnjost mlaznica za gorivo, izradio korišćenjem te nove tehnologije koja je u julu uvedena u primenu, utirući put za njenu širu upotrebu.

Globalno tržište 3D štampe, poznato i kao aditivna proizvodnja, raste, pošto se kompanije poput GE sve više okreću komercijalnoj proizvodnji delova sa proizvodnje prototipa.

Vaduhoplovna industrija je među prvima prihvatila ovu tehnologiju, jer ona dozvoljava izvođenje složenijih projekata, pomaže da se smanji težina delova i da se umanji količina otpada skupih materijala u fabričkim halama.

U GE očekuju da će odštampati više od 100.000 delova za svoje mlazne motore do 2020. godine, navodi njujorška agencija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
General Electric motori za avione 3d štampač

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana