Tekst objavljen: 10.03.2017 14:43        


Zaključena je transakcija kojom je Erste Card Club d.o.o. (ECC), sa sedištem u Zagrebu, stekao 100% vlasništva nad kompanijama Diners Club International Belgrade d.o.o. iz Beograda i Diners Club International Mak d.o.o.e.l. iz Skoplja, a posredno i nad kompanijama Diners Club International Montenegro d.o.o. iz Podgorice i DC Travel iz Beograda. 

Erste Card Club d.o.o. zvanično preuzeo Diners Club

Prethodno su dobijena odobrenja nadležnih regulatornih tela i ispunjeni su formalnopravni uslovi iz Ugovora o kupoprodaji poslovnih udela između kompanija SKB Capital S.A. iz Luksemburga i ECC, potpisanog u novembru 2016. godine.

ECC je time zvanično preuzeo ekskluzivno pravo izdavanja i prihvatanja Diners Club kartica, odnosno odgovornost za dalji razvoj Diners Club brenda i budućeg poslovanja na području Republike Srbije, Republike Makedonije i Crne Gore. Prenos licence na ECC, kao i budući razvoj poslovanja na navedenim tržištima odobrio je i podržao Diners Club International kao davalac franšize.

„Drago nam je da je završetak transakcije uspešno realizovan i to u roku najavljenom prilikom potpisivanja ugovora u novembru prošle godine, što dodatno potvrđuje ozbiljnost naših namera. Sada se u potpunosti možemo posvetiti našem glavnom cilju, a to je dalji razvoj Diners Club poslovanja na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore, i osiguravanje vrhunske usluge prema klijentima“, istakla je ovom prilikom Marija Radonić, zamenica predsednika Uprave ECC-a zadužena za regionalno poslovanje. „Razvijeni poslovni model i uspešno poslovanje na tržištima ne samo Hrvatske, već i Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske i Rumunije, gde smo od ranije prisutni, snažno su jemstvo naše odlučnosti i posvećenosti ostvarenju zadatih ciljeva, u skladu sa strategijom daljeg jačanja regionalne prisutnosti na području jugoistočne Evrope“, zaključila je Radonić.

Obrad Sikimić, dosadašnji čelni čovek Diners Cluba na području Srbije, Crne Gore i Makedonije, koji je proveo preko 25 godina aktivno radeći na pozicioniranju Diners Club brenda u pomenutim zemljama, sledećih pet godina obavljaće dužnost predsednika Nadzornog odbora u DCI Belgrade. Detaljniju poslovnu strategiju na tržištima Srbije, Makedonije i Crne Gore, ECC će javnosti predstaviti u narednom periodu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Erste Card Club erste banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana