Tekst objavljen: 24.08.2021 14:25        


Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" (EPS) planira da sprovede istraživanje tržišta i stavova javnosti o zelenoj energiji, pokazuju podaci iz raspisane javne nabavke

EPS ispituje javno mnjenje o zelenoj energiji i najavljuje više struje iz sunca i vetra


Cilj ispitivanja jeste da se bolje prilagodi ponuda zelene energije sa garancijom porekla (energija za koju se garantuje da dolazi iz obnovljivih izvora) komercijalnim kupcima, kao i da se proveri informisanost građana o zelenoj energiji, ali i zadovoljstvo uslugama EPS-a.

"Proizvodnja zelene energije je deo vekovne tradicije JP 'Elektroprivreda Srbije', a danas se proizvodi u 15 hidroelektrana snage 3.015 megavata, navodi se u tehničkoj sepcifikaciji u okviru javne nabavke...EPS trećinu ukupne proizvodnje električne energije dobija iz obnovljivih izvora," navodi se u u tehničkoj dokumentaciji.

EPS je 2019. godine počeo prodaju zelene energije sa garancijom porekla kupcima na slobodnom tržištu.

Danas je u sistemu garancija porekla sedam hidroelektrana EPS-a snage 1.560 megavata.

"Intezitvno se radi na uključivanju ostalih hidro elektrana u ovaj sistem, a ideja je da uskoro kupcima budu ponuđeni i kilovat-sati iz energije sunca i vetra", piše u specifikaciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Od ponuđača se očekuje da uradi istraživanje o informisanosti, stavovima i poznavanju pojma i značaju električne energije dobijene iz obnovljivih izvora.

Ispitivanje tržišta će se vršiti telefonskim istraživanjem na uzorku oko1.200 punoletnih građana, a istraživanje o stavovima komercijalnih kupaca na uzorku od oko 200 kupaca.

Procenjena vrednost javne nabavke nije naznačena, a ponude se podnose do 8. septembra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Elektroprivreda Srbije (EPS) struja obnovljivi izvori energije istraživanje zelena energija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana