Tekst objavljen: 22.10.2015 11:54        


ProCredit banka, najposvećenija i najiskusnija banka za kreditiranje malih i srednjih preduzeća povećava svoju ulogu u podsticanju razvoja malih i srednjih preduzeća (“MSP”) u Srbiji zajmom od 60 miliona evra obezbeđenim od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD).

EBRD: Zajam ProCredit-u od 60 mil evra za mali biznis

Sredstva se obezbeđuju za dalje finansiranje malih i srednjih preduzeća u vreme kada je dostupnost sredstava za finansiranje od krucijalne važnosti za podršku ekonomskog oporavka u Srbiji.

Ovim projektom ProCredit banka i EBRD nastoje da poboljšaju pristup dugoročnom finansiranju malih i srednjih preduzeća, širom zemlje. “Mala i srednja preduzeća su pokretačka snaga ekonomskog razvoja u Srbiji.

Zadovoljstvo nam je da sa našim dugotrajnim partnerom, ProCredit bankom Srbije obezbedimo dalju podršku razvoja ovog vitalnog segmenta tržišta. Naše je uverenje da negujući duh preduzetništva i omogućavajući dugotrajnu podršku malim preduzećima u Srbiji, time doprinosimo i razvoju celog regiona Zapadnog Balkana”, naglasio je Dan Berg, direktor EBRD za Srbiju.

“Naša dugotrajna saradnja sa Evropskom Bankom za obnovu i razvoj bila je veoma uspešna. Ova kreditna linija će nam svakako omogućiti da poboljšamo naše napore ka obezbeđenju MSP sektora kreditnim uslugama koje su dizajnirane prema njihovim specifičnim potrebama. Naša posvećenost ovom sektoru najjasnije se ogleda u činjenici da je ProCredit banka svojim klijentima u Srbiji isplatila kredite u vrednosti od skoro 4 milijarde evra”, rekla je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednik Izvršnog odbora ProCredit banke u Srbiji.

“Sa zadovoljstvom nastavljamo našu saradnju sa ProCredit bankom Srbije, koja je fokusirana na mala i srednja preduzeća sa jakim kapacitetima i ekspertizom u tom sektoru.

Nadamo se da ćemo ovim projektom moći da proširimo našu podršku razvoja malih preduzeća u Srbiji”, rekao je Henry Russell, direktor EBRD sektora za Finansijske institucije Zapadnog Balkana, Belorusiju, Moldaviju i Ukrajinu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kredit ua mali biznis mali biznis banka procreit EBRD

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana