Tekst objavljen: 13.11.2013 15:45        


Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik za operativne poslove Delta holdinga, kaže da postoji uverenje da nas iz krize mogu izvući samo strani ulagači i dodaje da domaće investicije ne mogu da budu konkurentne kada strane firme ovde imaju povlašćen položaj.

Delta: Tražimo isti tretman kao strani ulagači

Jeremić navodi i da stranci koji žele da započnu posao u Srbiji dobijaju značajne subvencije za otvaranje radnih mesta imaju pristup jeftinijim kreditnim linijama u svojim matičnim zemljama koje im često daju i posebne pogodnosti za ulaganje na srpsko tržište.

- Domaći investitori ne traže posebne privilegije, ali tražimo ravnopravan tretman - kategoričan je Jeremić i naglašava da su "domaći biznismeni do te mere kriminalizovani, pre svega u tabloidnim medijima, da je veliko pitanje za njih kako da održe poslovanje, a ne da utiču na politiku. U Srbiji se ekonomija nikada nizašta ne pita i upravo je prevlast politike nad ekonomijom jedan od najvećih krivaca za situaciju u kojoj se danas nalazimo".

Na pitanje da li je Delta odustala od ideje gradnje tržnog centra na Autokomandi, on navodi da su "za šoping mol Delta planet završili sve pripremne radove, ali u poslednjih pet godina nismo dobili nijednu dozvolu od gradskih vlasti i države, i to je jedan od ključnih problema koje ova Vlada treba da reši".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
domaći investitori delta holding Delta Miroslav Mišković strani investitori Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana