Tekst objavljen: 05.01.2024 14:00        


Pošto je otkriveno da je japanska kompanija Daihacu lažirala rezultate testova bezbednosti, sve njene fabrike su zatvorene a radnici su poslati na prinudni odmor

Daihatsu zatvorio sve fabrike i poslao radnike na prinudni odmor


Ova kompanija je inače u vlasništvu Tojote, a u njenoj ukupnoj prodaji učestvuje samo sa četiri odsto. Daihacu proizvodi 4.000 automobila na dnevnom nivou i zapošljava 9.000 radnika, koji su sada svi kod kuće. Njima će biti plaćen samo deo zarada iako oni nisu krivi za probleme u kojima su se našli.

A problemi nisu zanemarljivi. Naime, rukovodstvo te kompanije priznalo je da je Daihacu nameštao rezultate na testovima bezbednosti za čak 64 svoja modela automobila i to ne od skoro – ovo traje od 1989. godine. U medijima se može pročitati da je nezavisna istraga otkrila 174 bezbednosna propusta na ovim modelima, uključujući i neke koji su prodati pod brendom Tojote.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Trenutno ovaj skandal istražuju nadležni, a ukoliko se potvrde sve optužbe izrečene na račun Daihacua njegova vozila će biti udaljena sa japanskog tržišta na nekoliko godina, što bi ugrozilo kompanijin opstanak.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
daihatsu automobili japan skandal

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana